+31 (0)541 700 260 erik@opensupply.nl

Alveotubes

oogbouten en oogmoeren

OpenSupply, uw leverancier van Alveotubes

Alveotubes zijn aluminium profielen. Het unieke en gepatenteerde profiel is zeer licht maar ook zeer stijf van constructie. Onze Alveotube is bestaat uit een binnenbuis en buitenbuis die door middel van dwarsschotten (Alveos) verbonden zijn.

Door middel van een extrusie proces zijn wij in staat onze Alveotubes in een zevental diameters te leveren tot een maximale lengte van circa 6 meter.

Wij onderscheiden 2 verschillende typen Alveotubes:

1. Alveotube 3RC met ronde binnenbuis.
Alveotube 3RC is het type Alveotube met de ronde binnenbuis. Ideaal te gebruiken als geleide wals in diverse machines en industrieën.

2. Alveotube 2RK met vierkante binnenbuis.
Alveotube 2RK is het type Alveotube met de vierkante binnenbuis. Ideaal te gebruiken als aandrijfwals in diverse machines en industrieën.

N

Inzetbaar

Onze Alveotubes kunnen ideaal worden ingezet overal waar baanvormige materialen gemaakt en verwerkt worden. Baanvormige materialen als papier, foliën, textielen, non-wovens, tapijten en laminaten.
N

Toepasbaar

Onze Alveotubes vinden toepassing onder andere in industriële printers, accumulatoren, kalanders, druk- en verpakkingsmachines en overal daar waar baanvormige materialen een weg hebben af te leggen als geleide wals.
N

Waarom?

Omdat wij in staat zijn er een geheel geassembleerde geleide wals van te maken. Compleet met astappen of doorlopende as. Intern gelagerd met één van de vele licht lopende lager oplossingen die wij u kunnen bieden of extern in uw lager blokken.
Verder bieden wij u diverse nabewerkingen als richten, slijpen, (plasma)coaten, berubberen, enz. Eigenlijk is bijna alles mogelijk.

Zoals gezegd worden onze Alveotubes meestal ingezet als geleide wals in machines en accumulatoren. Door kleine aanpassingen zijn ze echter ook te construeren als koelwalsen.

Een van de nabewerkingen die mogelijk zijn is het steken van groeven aan het oppervlakte van de Alveotube. Dit heeft als voordeel dat materialen minder snel hechten aan de geleidewals. Een ander voordeel is dat de wals als lichte breedstrekwals fungeert. De groeven kunnen vanuit het midden naar de uiteinden lopen en zo het materiaal over de breedte wat strekken.

Momenteel leveren wij u onze Alveotubes 3RC in de diameters 48, 60, 80, 100, 120, 130, 145, 200 en 230mm. Alveotubes 2RK in de diameters 120 en 145mm.

Waarom U met ONS samenwerkt:

  • Wij leveren u onze Alveotubes in 4-5 weken!
  • Al onze Alveotubes worden in een duurzame en robuuste kist verpakt!
  • Wij coaten, rubberen, richten en balanceren onze Alveotubes!
  • Onze Alveotubes zijn de lichtste geleide walsen in hun soort!
  • Wij assembleren onze Alveotubes compleet voor u!
  • Onze Alveotubes zijn uniek, gepatenteerd en veelzijdig inzetbaar!
  • Met slechts kleine aanpassingen maakt u van uw Alveotube een koelwals!

Vraag? Neem gerust contact op met OpenSupply.

Nieuw veld