+31 (0)541 700 260 erik@opensupply.nl

Drukmeters

OpenSupply, uw leverancier van Druk- en Breedtemeters

 

Nauwkeurig, snel en schoon meten

In offset drukken is de breedte moet de spleet tussen de cilinders precies zijn afgesteld om ervoor te zorgen dat de inkt goed wordt overgebracht. Afwijkingen kunnen tot ongewenste problemen en ondermaatse kwaliteit leiden. De gewenste breedte hangt af van het soort inkt, de hoeveelheid inkt, de viscositeit en andere zaken.

Het is echter niet altijd makkelijk om inktstrepen nauwkeurig te analyseren. Soms wordt de breedte gemeten vanaf de binnenkant van de streep en soms vanaf de buitenkant. In veel gevallen blijft het echter gissen.</

 

 

Een betere methode om te meten: de NIPControl Breedtemeter en Drukmeter!

De NIPControl meters van OpenSupply gebruiken een andere techniek en meten de breedte van de spleet als er daadwerkelijk druk op de spleet wordt uitgeoefend en totdat de druk wordt opgeheven.

Dat betekent dat OpenSupply u met de NIPControl meters niet langer een inschatting hoeft te maken op basis van de inktstrepen.

Makkelijk te gebruiken

  1. Plaats de tip van het sensorblad tussen de rollers
  2. De display toont de metingen – in millimeters of inches
  3. Stel vervolgens de spleet in op de gewenste stand.

Het is belangrijk om metingen te verrichten aan beide uiteinden van de spleet en in het midden. Het voordeel van de NIPControl meters is dat de afmetingen altijd gelijk zijn – dus het maakt niet uit wie de metingen verricht.

Er is geen inkt nodig om metingen te verrichten, dus er hoeft ook niets te worden schoongemaakt nadat de metingen zijn verricht. Mocht u echter metingen willen verrichten terwijl u met inkt werkt, dan kan dat ook. De NIPControl meters zijn tussendoor te kalibreren.

Vraag? Neem gerust contact op met OpenSupply.

Nieuw veld